Ben je van plan om dit jaar met de boot op vakantie te gaan? Dan is het belangrijk dat je niet alleen een goede route uitstippelt, maar ook dat je je reisverzekering meteen in orde maakt. Je gaat wellicht voor je ontspanning op vakantie, maar je loopt nog altijd veel risico’s op een boot. Er kan namelijk zomaar een ongelukje gebeuren waardoor je extra kosten moet maken. Het is dan zonde om je vakantiebudget daarvoor te gebruiken. Veel beter is het om een verzekering af te sluiten, zodat je onkosten hiermee kunt betalen. Wat je precies nodig hebt om een polis af te sluiten die bij jouw vakantie aansluit, leggen we je hier graag uit.

Wat mag je allemaal van een reisverzekering verwachten?

Een reisverzekering is het vangnet dat je hoopt te hebben op het moment dat je vakantie anders loopt dan je hoopte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vertraging tijdens je reis waardoor je ergens langer of onverwacht moet verblijven. Op het laatste moment een onderkomen boeken, kan behoorlijk in de papieren lopen en daarom is het fijn om te weten dat je reisverzekering dit voor je dekt. Ook wanneer je ziek wordt onderweg en naar het ziekenhuis moet, staat je verzekeraar voor je klaar. Je kunt informeren waar je terechtkunt en ook kun je het vervoer naar het ziekenhuis laten verzorgen. Ben je in het buitenland en moet je extra kosten maken voor de zorg die je ontvangt? Dan betaalt je verzekeraar de kosten die betaald moeten worden wanneer je eenmaal de max van je zorgverzekering bereikt hebt. Zo weet je zeker dat je niet op je gezondheid hoeft te bezuinigen of schulden hoeft te maken.

Kies de polis die goed aansluit bij jouw manier van reizen

Een reisverzekering kan je veel voordeel opleveren, mits je zorgt dat deze geheel op jouw reisplannen is afgestemd. Ga je slechts eens per jaar op vakantie met je boot? Dan kun je een eenmalige reisverzekering afsluiten. Het voordeel van deze polis is dat hij alleen geldt tijdens je vakantie waardoor je dus niets meer betaalt dan nodig is. Op het moment dat jij na je vakantie weer thuis komt, is je polis weer afgelopen. Ga je nog een keer op vakantie, dan kun je weer opnieuw een eenmalige reisverzekering afsluiten. Zo ben je altijd goed gedekt. Ga je regelmatig op vakantie? Dan kun je beter voor de doorlopende reisverzekering kiezen. Deze is, zoals de naam al aangeeft, het hele jaar geldig. Het is echter belangrijk om goed te checken of je polis aansluit bij je reisplannen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je je verzekering uitbreiden met aanvullende pakketten. Dit is online eenvoudig te regelen.

Wat als je je vakantie vroegtijdig moet afbreken?

Je hoopt natuurlijk dat wanneer je met de boot op vakantie gaat, je een fijne tijd zult hebben. Het kan echter gebeuren dat je je reis voortijdig moet afbreken of, erger nog, dat je helemaal niet op pad kunt gaan. Misschien krijg je slecht nieuws te horen, overlijdt iemand in je nabije omgeving of raak je je baan kwijt. Om te voorkomen dat dit tot problemen leidt, kun je ook nog een annuleringsverzekering van Univé afsluiten. Met deze polis kun je op ieder moment je reis omboeken of, wanneer je al op je bestemming bent, je reis altijd afbreken en huiswaarts keren. Let er wel op dat je je annuleringsverzekering afsluit binnen een week nadat je je reis geboekt hebt. Dit kun je doen via de site van je verzekeraar. Daar kun je meer info vinden over hoe je de perfecte reisverzekering samenstelt voor jouw bootvakantie.