Het dak van een auto is een zeer belangrijk onderdeel en het moet sterk genoeg zijn om verschillende belastingen te dragen. Het dak van een auto kan gemiddeld zo’n 100 kilogram dragen. Hoe sterk het dak van een auto is hangt af van het materiaal waarvan het gemaakt is. Als het dak van een auto sterk genoeg is, kan het veel gewicht dragen, waardoor het veiliger voor de passagiers is. Uiteindelijk is het belangrijk dat een auto wordt gebouwd met stevige materialen die sterk genoeg zijn om de belastingen te dragen. Een goede kwaliteit materiaal zorgt ervoor dat de auto sterk genoeg is om tegen een stootje te kunnen.

Wat is een dakdrager?

Een dakdrager is een rails dat je op je dak van je auto kunt plaatsen. Een dakdrager is multifunctioneel. Een dakdrager maakt het mogelijk om verschillende goederen of voorwerpen op je dak te plaatsen, zonder dat hierbij je dak beschadigd. Een dakdrager is makkelijk in zijn gebruik en ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en bepaalde spullen mee wilt nemen die niet in je auto passen. Een dakdrager bestaat uit aluminium of stalen buizen, dit is sterk van materiaal. Door het sterke materiaal wordt het mogelijk voor een dakdrager om zwaardere goederen of materialen te dragen.

Verschillende dakdragers en hun kilo’s

Er bestaan verschillende dakdragers, zo kan de ene dakdrager meer kilo tillen dan de andere. Voordat je een dakdrager aanschaft is het dus verstandig om te bedenken voor wat je de dakdrager precies wilt gebruiken. Hierna kan je dan besluiten welke dakdrager het meest geschikt hiervoor is. Als je niet precies weet of de dakdrager geschikt is voor het aantal kilo’s dat je op je dak wilt plaatsen, kan je je altijd laten adviseren bij een winkelier waar je de dakdrager kan kopen. Op deze manier weet je zeker dat je geen problemen krijgt als je de dakdrager gaat gebruiken.

Aantal kilo’s

De meeste dakdragers kunnen een gemiddeld gewicht dragen van 75 kg. Dit is redelijk veel als je van plan bent om gewoon spullen als bijvoorbeeld een tent op je dak te leggen. Het is wel belangrijk om goed in het oog te houden hoeveel kilogram je daadwerkelijk op je dak gaat leggen. Als je namelijk een te hoog aantal aan kilogrammen op je dak plaats, kunnen er vervelende situaties ontstaan. Je kan bijvoorbeeld grote schade aan je auto creëren dat veel geld kan kosten. Dit zijn natuurlijk situaties die je wilt voorkomen, al helemaal als je van plan bent om lekker op vakantie te gaan.

Op zoek naar een dakkoffer of dakdrager met een laagste prijs garantie? Kijk eens op dakkoffer.net, de specialist in dakkoffers en dakdragers.